Bugün ani misafirler için yada, tatlı krizlerinde hemen yapabileceğiniz, çok basit ,az zaman gerektiren ,ama çok beğenilecek iki çikolatalı pasta.. şimdiden afiyet olsun..
HALLEY PASTA
10 TANE BİLDİĞİMİZ ÜLKER HALLEY:)
1 PAKET TOZ ŞANTİ
1 BARDAK SÜT
VARSA EĞER HİNDİSTAN CEVİZİ ( yaksa sorun değil)
1 PAKET ÇİKOLATA SOS ( pakette satılıyor , yapılmasıda üzerinde yazıyor)
Hepsi hazır yani size bunları birleştirmek düşüyor
1 Bardak sütle 1Paket krem şantiyi çırpın
Çikolata sosu paketin üzerindeki tarife göre pişirin (Önceden pişirinki soğusun bu arada)
Halleyleri 4 e 5 e bölün bir kabın içine koyun çırptığınız krem şantiyide ekleyin üzerlerine, hindistan cevizininde ( VARSA) ekleyin karıştırın kapta hepsini kaşık yardımıyla, pişirip soğuttuğunuz çikolata sosuda en üste dökün biraz buzdolabında bekletin hepsi bu.. Harika oluyor mutlaka deneyin çok beğeneceksiniz emin olun, protifol seviyorsanız onun yerinede geçiyor..
İkinci pastada çok kolay bunda ufak bir detay var krokan yapacağız korkutmasın sizi sakın bu krokanında yapımı çok kolay nerdeyse kendi kendine oluyor zaten sizde ben yaptım diye övünüyorsunuz KROKAN: 6 YEMEK KAŞIĞI ŞEKERİ BİR TENCEREDE OCAĞA KOYUN KISIK ATEŞTE ŞEKER ERİSİN ERİYİNCE ALİMİNYUM KAĞIDIN ÜSTÜNE YAYIN BU KARIŞIMI SOĞUYUNCA KIRIN UFAK PARCALARA BİR KAVAONOZA KOYUP SAKLAYIN HER TTALINIZDA PASTANIZDA KULLANIN. Pastanın tarifide şöyle
KROKANLI PASTA
2 Paket ülker kakaolu bisküvi
2 Bardak süt
2Paket krem şanti
1 Paket çikolata sos ( Aynı hazırlardan)
Ceviz Fındık artık ne varsa az birşey
2 bardak sütle 2 paket krem şantiyi cırp hazırla
Bir düz tepsiye bir sıra bisküvi diz üstünü krem şantiyle kapla arasına krokan dök sonra yine bisküvi diz yine krem şati ve krokan serp bu işleme bisküviler bitinceye kadar devam et en üstede yine öncden ğişirip soğuttuğunuz çikolata sosu dökün onun üstünde korkan ve fındık parçları dökün soğutup öyle servis yapın sonuç mükemmel oluyor..
merhaba
YanıtlaSil